Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 09:31 - Шестте грешки по стълбата нагоре
Автор: master78 Категория: Политика   
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове:
0



Правете си кефа, за да дойдат парите Шестте грешки по стълбата нагоре Шефът иска бойци, а не пасивни изпълнители Грешките в кариерата имат имена и трябва да се назовават. Не сте застраховани от тях и със сигурност ще се познаете като герой в някои от изброените. Хубавото е, че повечето от спънките си залагате сами и решението е във вашите ръце. Списъкът е дълъг, но ето кои са традиционните шест.
  1. Изпълнявате всичко, което босът каже
Всъщност внимавайте с послушанието. Това, че сте изпълнителни, няма задължително да ви изстреля напред. Безупречното, безусловно подчинение към шефа върши работа само в началото - когато трябва да изградите лоялност към началството. То обаче е само първото стъпало. После вие трябва да предлагате идеи, да спорите, да защитавате убежденията си. Шефът иска да види от вас боец, а не инструмент за реализиране на задачи.
2. Делите бизнеса от живота
"Това е просто бачкане", казвате си през деня, а след работа изхвърляте всичко от главата си. Не го правете. Животът ви ще се превърне в безкрайно чакане на петък вечер. Ще губите все повече енергия от "бачкането" - и я губите не от умора, а от нагласата, която имате. Просто трябва да откриете това, което наистина ви харесва - тази смущаваща и трудна дума "кариера" да е всъщност онова нещо, което ви е присърце. Така няма да разделяте живота си на преди/след работно време.
3. Аз съм индивидуалист
Няма да стане. Независимо дали сте наистина добър или просто пренебрегвате колегите си, без тях е трудно. Вие пак си бъдете индивидуалист и разчитайте на собствените си сили. Но това не означава, че трябва да го раздавате вълк единак. Рано или късно идва момент, в който ще трябва да се доверите на съседа по бюро. Постарайте се, когато дойде този момент, да имате на кого да разчитате.
4. Оплакването
Националният ни спорт оплакването ще ви прати в лепкаво блато, от което няма измъкване. Хубаво е да виждате недостатъците на работата си - ниска заплата, липса на осигуровки, кофти обстановка. Но ако усетите, че от около половин година не правите нищо друго, освен да хленчите от обстоятелствата, трябва да се вземете в ръце. Не преставайте да търсите нови възможности.
5. Без почивки
Обичайната грешка с пренапрягането. Работите извънредно, вземате си свободни дни само ако имате пневмония и ви се струва, че просто е престъпление спрямо кариерата, ако отпрашите на екскурзия. Всъщност колкото и да сте вътре в бачкането, малките ваканции ще ви направят по-продуктивни и енергични. А и ще зарадвате семейството - в момента то се опитва да си спомни кога последно говорихте за нещо различно от работата.
6. Мислите само за заплата
Случва се. Изведнъж онези 200 лева, с които е възможно да ви вдигнат заплатата, стават центърът на вашия живот. Просто сте убедени, че един път получите ли ги като бонус, всичко ще се оправи изоснови. Най-вероятно не. Не впервайте постоянно поглед в парите. Парадоксално или не - те ще дойдат, ако не мислите толкова за тях. По-важно е друго - обичта ви към работата, желанието ви да се вложите и постоянно да се развивате.
Райко БАЙЧЕВ



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: master78
Категория: Политика
Прочетен: 1054838
Постинги: 107
Коментари: 389
Гласове: 661
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930